(Online) advertentie-inkomsten kranten dalen

GoogleglasskrantDe advertentie-inkomsten van kranten zijn in 2013 met 18% gedaald. (In 2012 was er ook al een daling van 13%). Dat meldt NDP. Het verlies aan printadvertenties wordt niet goedgemaakt door meer online inkomsten, want die daalden ook met 8%. Adverteren via een statische online banner wordt dus ook minder populair. Uitgevers doen er goed aan de mogelijkheden van online als medium beter te benutten, bijvoorbeeld door gebruik van video, animaties en links naar (landings)pagina van adverteerders.
Bron: Adformatie.

Lees ook: Mecom ziet omzet krantenadvertenties kelderen

PS BlokBoek biedt u die interactieve mogelijkheden om uw boodschap onder de aandacht te brengen

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK