Helft van Googles advertentie-inkomsten komt uit iOS

Google betaalt Apple voor een voorkeurspositie van zijn zoekmachine op de iPhone en de iPad. Het gaat inmiddels om miljarden dollars.
Voor Google is het een lucratieve investering; de helft van zijn inkomsten uit mobiele apparaten bij zoekresultaten geserveerde advertenties, komt van iOS-apparaten.

Dat stelt A.M. Sacconaghi Jr., een analist bij Bernstein, die investeerders adviseert. Volgens een door Sacconaghi opgestelde notitie voor de klanten van Bernstein, betaalt Google inmiddels 3 miljard dollar aan Apple, om Google de standaard zoekmachine op iPhone en iPad te laten zijn.

Dat Google Apple daarvoor betaalt was eerder al gebleken, uit documenten die vrij kwamen tijdens de rechtszaak tussen Oracle en Google over het vermeende misbruik van Google van Java-technologie. Drie jaar terug ging het om een bedrag van 1 miljard dollar. Waarom het nu volgens Sacconaghi zoveel meer is, is niet duidelijk.

Het bedrag levert een leuke bijdrage aan Apples winst, van zo’n 5 procent.

(bron: Automatiseringsgids)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK