Advertentie besteding reclamemedia en online stijgt ten koste van traditioneel print

imageBij kranten en tijdschriften zijn de advertentie bestedingen flink omlaag gegaan. De uitgaven aan reclame in internet en buiten reclame namen toe. Zo meldt het AD aan de hand van een onderzoek over 2015.

De daling van advertentie-inkomsten in printmedia lijkt af te vlakken. Daalden het aantal gedrukte advertenties in 2014 nog 15 procent in 2015 was dat 10 procent.

Online groeiden de advertentie bestedingen 8 %. Het aandeel online steeg daarmee tot bijna een derde van het totale Nederlandse advertentie budget. Dat bedroeg vorig jaar 4,6 miljard euro.

Opvallende conclusie van onderzoeker Joost Isha is dat buitenreclame en bioscoopreclame de grote winnaars zijn in de reclame bestedingen. Televisie en radio staan onder druk door het on demand kijken en luisteren dat een grote vlucht neemt.

Print lijkt dus wel degelijk een winnaar, maar niet in de traditionele vorm maar als succesvolle reclame drager.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK