Online nieuwsconsumptie in US groeit ten koste van TV, krant blijft stabiel

De kloof tussen Amerikanen die voor hun dagelijkse nieuws respectievelijk het internet en de televisie aanwenden, slinkt gestaag.
Dat publiceert het Pew Research Center, op basis van nieuw onderzoek. Per augustus geeft 43 procent van de Amerikaanse bevolking aan vaak het internet te raadplegen voor nieuws. Dat is 7 procent minder dan de 50 procent van de Amerikanen die nog altijd liever de televisie aanzetten.
De vorige keer dat het onderzoekscentrum dit onderzoek uitvoerde, was het aandeel tv-kijkers nog aanzienlijk groter dan de online nieuwsconsumenten. Destijds, in 2016, antwoordde 57 procent van de geënquêteerden de actualiteit via de televisie te volgen, tegenover 38 procent online.
Het aantal radioluisteraars en krantenlezers is zo goed als gelijk gebleven. Een kwart van de Amerikanen volgt het nieuws meestal via de radiozenders. Ongeveer 18 procent slaat regelmatig een krant open.
Opvallend is, dat de toename in online nieuwsconsumptie vooral wordt veroorzaakt door de groeiende groep 50-plussers, die sociale media aanwendt om op de hoogte te blijven.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK