Duitse verkoopcijfers stabiel na jaren van daling

BB150721duitsekrantenIn 2013 daalde de inkomsten voor de dagbladuitgevers nog met 4.4 procent, vorig jaar bleef dat beperkt tot 0.6 procent. Ook voor dit jaar worden stabiele cijfers verwacht door BDZV, de Duitse federatie voor krantenuitgevers.

Deze cijfers laten volgens BDZV zien dat de sector in Duitsland herstelt na de crisis die begon in de late jaren negentig, toen consumenten massaal online gingen. Hierdoor werd gratis nieuws eenvoudig toegankelijk en werden er minder kranten verkocht.

Het traditionele verdienmodel van kranten was grotendeels gebaseerd op advertentieverkoop, goed voor zo’n 80 procent van de inkomsten. Daar is nu nog maar de helft van over.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK