Online instinct, waarom je via het web appels voor citroenen kunt verkopen en een gedrukte krant de waarheid verspreidt

Volgens een Duits onderzoek hebben wij als mens geen instinct om te beoordelen of de informatie die we via het web ontvangen correct is. Daarvoor krijgen we te weinig signalen. Dat zou verklaren waarom je alles via het web kunt verkopen en waarom gedrukte informatie nog steeds een groter waarheidsgehalte heeft dan wat we online lezen. Volgens een commentaar op dit onderzoek in Automatisering Gids van de Leidse hoogleraar Bas Haring is het onderzoek wat overdreven en kunnen we ons online redelijk redden. Dat dit onderzoek gesponsord werd door Kaspersky Lab wat zijn geld verdientmet het beveiligen van het net zet niet alleen het onderzoek in een ander daglicht maar helpt ook niet om online informatie een beter imago te geven.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK