In 2019 heeft haast iedereen bereik

Het mobility report dat Ericsson uitgebracht heeft meldt dat het aantal mobiele abonnementen in 2019 de 9,3 miljard zal bereiken. Meer dan 60 procent (5,6 miljard) daarvan zal smartphone-abonnementen zijn. Verwacht wordt dat WCDMA/ HSPA-netwerken zorgen voor 90 procent van de wereldwijde mobiele dekking en 4G/ LTE-netwerken voor bijna tweederde (65 procent).

Op dit moment vertegenwoordigen smartphones 25 tot 30 procent van alle mobiele telefoonabonnementen, toch zijn zij goed voor het grootste deel (55 procent) van het aantal verkochte mobiele telefoons in het derde kwartaal van 2013.

Douglas Gilstrap, Senior Vice President en Head of Strategy bij Ericsson, zegt: “Het hoge tempo van de smartphone-adoptie is ongekend en blijft maar groeien. Het duurde meer dan vijf jaar om de eerste miljard smartphone-abonnementen te bereiken, maar het zal minder dan twee jaar duren om de 2 miljard te bereiken. Tussen nu en 2019, verdrievoudigt het aantal smartphone-abonnementen. Interessant is dat deze trend het resultaat is van groeiende adoptie in China en andere opkomende markten nu goedkopere smartphone-modellen beschikbaar komen.”

Het smartphone verkeer zal tussen 2013 en 2019 toenemen met de factor 10 waarbij tien exabyte wordt gegenereerd. Video groeit met 55 procent per jaar, en zal meer dan 50 procent van het mobiele dataverkeer vertegenwoordigen, terwijl sociale netwerken en web services elk goed zijn voor ongeveer tien procent in 2019.

Overigens is tegen die tijd het aantal smartphone abonnementen ruim groter dan de wereldbevolking die geschat wordt op 7,4 miljard inwoners in 2019.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK