ADR heeft het grootste bereik in print en online

Het Persgroep merk ADR Nieuwsmedia, is een combinatie van de landelijke krant het AD en de regionale titels BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor, PZC en Tubantia. Deze combinatie verschijnt zowel in print als online, en weet daar maandelijks 9,6 miljoen lezers mee te bereiken. Dit meldt de deze maand voor het eerst verschenen NOM Mediamerken. Op de tweede plaats van de NOM-meting staat het AD als zelfstandig mediamerk, met een maandelijks bereik van 7,4 miljoen. De krant heeft daarmee veruit het grootste bereik van alle mediamerken. Op de derde plaats staat De Telegraaf als zelfstandige krant, met een gecombineerd bereik van 7,1 miljoen. Van de tijdschriften, die zowel in print als online verschijnen, staat Libelle het hoogst met 3,2 miljoen.
NOM Mediamerken combineert metingen uit de NOM Print Monitor en de NOBO bereiksdata van websites en apps. Hierdoor is het mogelijk het totale bereik van een medium te meten, dat zowel in print als online verschijnt. Gecombineerde reclamecampagnes (tool) zijn daarmee beter te plannen. Het bereik van titels, die uitsluitend in print of uitsluitend online verschijnen, is dus niet in de NOM Merkenmonitor te vinden.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK