Drukker maakt zijn eerste eigen boek: Rotterdam – Eerbetoon

Op vrijdag 1 december werd het boek Rotterdam – Eerbetoon gelanceerd in de Fenixloods in Katendrecht. Het is een prachtig vormgegeven ‘koffietafelboek’ (250+ pagina’s) met persoonlijke verhalen van bekende Rotterdammers én schitterende beelden van de stad.
Met verhalen van: Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), François Geurds (FG), Fidan Ekiz, Conny Janssen, Winy Maas, Pieter Zwart (Coolblue), Aruna Vermeulen (HipHopHuis), Susan Bijl, Ted Langenbach (Now&Wow), Mai Elmar (Cruise Port Rotterdam) en Sander de Kramer. 
 
Hoog tijd dat dit boek er kwam, vonden de makers van Rotterdam – Eerbetoon. Het bruist en borrelt in de havenstad. Het is allang geen nieuws meer dat Rotterdam de laatste jaren – mede dankzij het nieuwe CS, De Rotterdam en de Markthal – hot & happening is. De stad pronkt in de lijstjes van New York Times en Lonely Planet. Maar achter dat succes staan de Rotterdammers. Zij maken het succes van de stad. Denkers en doeners, met visie en hart voor de stad. Elf prominente Rotterdammers, die vanuit diverse disciplines de afgelopen 10 à 15 jaar een stempel op de stad drukten, doen in Rotterdam – Eerbetoon een boekje open over hún Rotterdam. Hoe kijkt Giovanni van Bronckhorst terug op het kampioenschap van Feyenoord? Waarom bereidt meesterchef François Geurds zijn sterrengerechten nergens liever dan in Rotterdam? Wat inspireerde architect Winy Maas voor de Markthal? En wat is dat ‘thuisgevoel’ van Fidan Ekiz, dat ze nergens anders dan in Rotterdam vindt?
 
Door de gevarieerde samenstelling van vertellers omvat Rotterdam – Eerbetoon architectuur, food, cultuur, ondernemen, haven en uitgaan. In de verhalen, die stuk voor stuk vier pagina’s tellen en in full quote geschreven zijn, wordt hart en tong op tafel gelegd.
Na het lezen kun je maar een conclusie trekken: Rotterdammers zijn trots op hun stad, maar kijken ook altijd hoe het beter kan. In de stad met 174 nationaliteiten wordt de diversiteit gevierd, zijn de mouwen nog altijd opgestroopt en wordt er samen gebouwd. Daarmee is dit boek niet alleen een eerbetoon aan de stad, maar ook een inspiratie voor een ieder die het leest.
 
Voor dit boek deelden 12 fotografen hun mooiste beelden van de stad. Ossip van Duivenbode, Otto Snoek, Sanne Donders en velen anderen laten Rotterdam zien zoals je haar nooit eerder zag. Oscar Seykens zorgde, samen met zijn zoon Cooper, voor schitterende portretten bij de verhalen.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK