Xeikon maakt boek over 25 jaar printen

Printerfabrikant Xeikon bestaat dit jaar dertig jaar en digitaal printen bestaat 25 jaar. Over die twee jubilea verschijnt nu een boek. 25 Jaar geleden lanceerde Xeikon de DCP-1 en Indigo de E-print 1000 op Ipex 1993. Sindsdien heeft digitaal drukken een lange weg afgelegd. Die weg hebben bloggers Ed Boogaard en Laurel Brunner afgelopen jaar vastgelegd in een serie artikelen op de PastPrintFuture-website. En die artikelen zijn nu gebundeld in een boek, waarin een brede schakering aan betrokkenen zijn visie geeft op de ontwikkelingen in de aanloop naar de introductie van kleurenprinten en alles wat er sindsdien is gebeurd.
Overigens is de PastPrintFuture-website nog steeds open voor nieuwe ervaringen, verhalen en foto’s. De reis van digitaal printen is immers nog niet over.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK