AD met 1,22 miljoen lezers grootste bereik in print

Het AD heeft in print het grootste bereik volgens de cijfers van het derde kwartaal van de NOM Print Monitor. Online is alleen het dagbereik van De Telegraaf groter dan het AD.

nomHet vergelijken van cijfers in het krantenlandschap is sinds vorig jaar stukken lastiger geworden. De uitgevers rapporteren geen oplagecijfers meer. Ze geven nog ‘slechts’ bereikcijfers. Of de uitgevers daarmee de daling van de werkelijke oplage willen verbloemen, blijft vaag. Maar feit is, dat de printoplages dalen en de digitale abonnees toenemen.

NOM (Nationaal Onderzoek Multimedia) maakt alleen nog gebruik van bereikcijfers. Uitgevers stellen hun oplagecijfers niet meer ter beschikking

Volgens de nieuwste NOM-cijfers heeft AD in print het grootste in bereik met 1.222.000, gevolgd door De Telegraaf met 1.146.000. De Volkskrant komt uit op 681.000, NRC (en nrc.next) heeft 405.000. Trouw ziet het gemiddelde bereik uitkomen op 314.000, Het Financieele Dagblad heeft 139.000. Reformatorisch Dagblad bereikt 167.000 lezers, Nederlands Dagblad 103.000.

De dagbladen samen van ADR Nieuwsmedia komen op een bereik van 2.688.000 en DPG dagbladen totaal op 3.492.000.

Het bereik van betaalde landelijke dagbladen is stabiel met 3,6 miljoen mensen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK