Easyfairs neemt meerderheidsbelang in Packaging Première

De internationale beursorganisator Easyfairs – bekend van onder meer Empack en Packaging Innovations – heeft de overname aangekondigd van het meerderheidsbelang van het hoogkwalitatieve, Italiaanse verpakkingsevent Packaging première, dat plaatsvindt van 26 tot en met 28 mei 2020 in Milaan.

Packaging Première is een ‘exclusief’ evenement, georganiseerd voor ontwerpers, fabrikanten van luxe verpakkingen en internationale merken, en wordt gehouden in hartje Milaan, het Italiaanse centrum van mode en design en de thuisbasis van ‘s werelds toonaangevende luxemerken. Het evenement is exponentieel gegroeid sinds de lancering in 2017. Tijdens de derde editie in 2019 is het event gegroeid naar 242 exposanten, 13.000 vierkante meter en 6.700 bezoekers. De focus van Packaging Première ligt op verpakkingen voor mode & accessoires, cosmetica, wijn & gedistilleerde dranken, fine foods en andere luxe goederen.

Easyfairs is in ons land bekend van de beurs Sign&Print en het komende Sign&Print Festival op 11 en 12 maart 2020.

Het Easyfairs UK & Global-team werkt samen met het bestaande management van Packaging Première, zij behouden een gedeeltelijk aandeel in het evenement. Het huidige Italiaanse team zal intensief gaan samenwerken met de verpakkingsteams van Easyfairs in Londen, om zo expertise en competenties uit te wisselen en de groei voort te zetten.

Packaging Première wordt het 31e jaarlijkse evenement binnen het groeiende verpakkingsportfolio van Easyfairs en sluit aan op een reeks van belangrijke overnames die in de afgelopen jaren plaatsvonden, waaronder ADF & PCD en de Pentawards. Easyfairs bestaande wereldwijde portfolio van verpakkingsevenementen reikt van Europa tot Noord-Amerika, met merken als: Empack, Packaging Innovations, ADF, PCD en Pentawards.

De overname maakt de eerste stappen op de Italiaanse markt mogelijk, een belangrijk territorium voor de markt van luxe verpakkingen, ter aanvulling op de ADF & PCD- en PLD-evenementen in Parijs, ADF & PCD in New York en Luxury Packaging in Londen. Het partnerschap maakt voor Easyfairs als internationale eventorganisatie verdere groei mogelijk, met Italië als focuszone.

Bron: Persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK