Event uitgelicht: Packaging Innovations

20131127_131440_resizeOp 27 en 28 november is de fraaie beursruimte in het Taets Art and Event Park in Zaandam gereserveerd voor de verpakkingsbeurs Packaging Innovations. Op deze beurs komen brandowners, marketeers en verpakkingskundigen samen om de laatste trends en ontwikkelingen in de verpakkingsindustrie te beleven. Deze beleving is kwalitatief en kleinschalig, een beproefd recept waar beursorganisator EasyFairs vorig jaar de Gouden Giraffe mee won in de categorie Beurs. Alle deelnemers op deze beurs hebben een sterk innovatief karakter. In het Innovatie Café pitchen exposanten hun laatste innovaties op verpakkingsgebied voor bezoekers en een professionele vakjury. Opvallend is dat er geen machineleveranciers bij dit plaatje horen. Interessant zijn ook de seminars, zoals die van Jan-Willem Slijkoord van TNO over slimme verpakkingen om voedselverspilling tegen te gaan. Het hoofddoel van de beurs is inspiratie: met welke nieuwe materialen, innovatieve vormen en uitdagende concepten kun je de consument verleiden om een bepaald product uit het schap te pakken?

U kunt vandaag, donderdag 28 november, nog een dag Packaging Innovations bezoeken in het Taets Art and Event Park in Zaandam. De beurs is geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Gedurende de dag vinden er vele presentaties plaats, zoals Online 3D design voor verpakkingen, door Ramon van Wingerden van Prindustry (11.30 tot 12.00 uur). Klik hier voor meer informatie.

Op de foto: een gedeelte van de stand van De Budelse. Zij presenteren een web2packaging applicatie dat het zelf ontwerpen en bestellen van verpakkingen in de hoogste versnelling brengt. BuDi is een platform waarmee opdrachtgevers hun eigen verpakking kunnen ontwerpen, in 3D bekijken en bestellen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK