Flyeralarm Packaging biedt plasticvrije voedselverpakkingen aan.

Flyeralarm Packaging, gevestigd in Greußenheim bij Würzburg, heeft sinds kort voedselverpakkingen zonder plastic in haar portfolio. Deze omvatten: hamburgerdozen, friettrays, snacktrays en nog veel meer. Volgens de fabrikant is de verpakking volledig kunststofvrij, recyclebaar en volledig composteerbaar.

Flyeralarm-verpakkingen

Een zogenaamde ‘barrièrelaag’ op natuurlijke basis moet ervoor te zorgen dat het product Flyeralarm Packaging ook geschikt is voor vochtige en vette levensmiddelen. Voorheen was de circulerende voedselverpakking voorzien van een barrièrelaag van kunststof en was daarom moeilijk te recyclen.

“We hebben het ons vak gemaakt om plastic stuk voor stuk te vervangen door milieuvriendelijke materialen. De eerste stap is onze voedselverpakking: Ze zijn: kunststofvrij, recyclebaar en ”, legt Jan Krischik uit, die samen met oprichter Tanja Hammerl het management van Flyeralarm Packaging vormt. Naast het productassortiment, dat beschikbaar is via de webshop, kunnen ook individuele aanvragen worden afgehandeld. Bepaalde ‘standaard’ verpakkingen kunnen ook online worden vormgegeven. Bij een kleine ‘oplage’ van ca. 50 stuks, kost een enkel bedrukt/beprint doosje ca. 3 euro.

Kenmerken

  • Materiaal: 350g voedselkarton – kunststofvrij.
  • Speciale coating uit natuurlijke grondstoffen binnenin.
  • Ook geschikt voor zowel vochtige en vette producten, zoals diepvriesproducten.
  • Gecertificeerd volgens de wettelijke voorschriften.
  • Voedselveilig, geur- en smaakloos.
  • Onschadelijk bij direct contact met levensmiddelen.
  • Composteerbaar.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK