Nieuwe generatie leest geen gedrukte krant

De oplagecijfers van kranten lopen al jaren gestaag terug, maar hebben vooralsnog wel degelijk bestaansrecht. Dat wordt anders als we verder in de toekomst kijken. De nieuwe generaties lezen niet of nauwelijks nog een gedrukte krant. Dat blijkt uit onderzoek eind vorig jaar, door MediaTest onder jongeren uit de Generatie Z (geboren 1996-2010) en Millennials (geboren 1985–’95). Nog maar 1 tot 2% van deze jongeren leest een papieren krant. Hoewel buitenreclame en advertenties in magazines redelijk gewaardeerd worden, staan jongeren ook steeds negatiever tegenover gedrukte reclame-uitingen. Hoe jonger hoe negatiever, zo blijkt.

Bron: marketingtribune

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK