Drupa trends: kennis in een kubus

20160607_161744_1465330371683_resizedHet is zoeken op Drupa naar workshops of lezingen die niet commercieel en subjectief van aard zijn. Met het Drupa Innovation Park, Touchpoint 3D en de Drupa Cube zijn er tal van conferenties met toonaangevende leiders uit de markt die pretenderen de ontwikkelingen voor de toekomst in te kunnen kleuren. Toch grijp ik continu mis als het gaat om algemene trendverhalen over de branche. Maar enkele interessante quotes over trends, die vind ik wel!

“Net als foto’s thuis printen geen doorgaande trend bleef (te kostbaar en een lagere kwaliteit), zal 3D printen zijn plek vooral vinden bij bedrijven en niet thuis (want een ingewikkeld besturingsprogramma en een langzame productietijd voor een 3D object is niet aantrekkelijk)”
Drupa Daily, 7 Juni 2016

“Digitaal printen wordt interessant binnen de verpakkingsindustrie naar aanleiding van demografische ontwikkelingen. Er zijn meer eenpersoonshuishoudens en 50-plussers die andere aankoop- en verpakkingsbehoeftes hebben. Bovendien zijn consumenten zich meer bewust van de kosten en spelen gemak en milieuvriendelijkheid een rol. Zodoende zijn er meer kleinere orders voor verpakkingsproducten, iets wat bij uitstek bij digitaal printen hoort”
Michael Seidl, uitgever en hoofdredacteur van vakbladen als ‘Print & Publishing’

“In deze tijd willen consumenten steeds meer keuzes. Mass customization is daardoor een belangrijke productoptie aan het worden in de e-commerce”
Andrew Talbot, CEO Gateway 3D

“De cloud is transformationeel en revolutionair (..) IT moet meer geintegreerd worden als core competence in grafische bedrijven. IT is waar het om draait”
Simon Lewis, HP

“De QR code zal niet veranderen van functie en betekenis: het is en blijft een belangrijke link tussen print en digitaal”
Introductieworkshop Drupa Innovation Park

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK