Vijfde Global Trends Report Drupa toont vertrouwen

Eind volgende week verschijnt de vijfde editie van het Global Trend Report van Drupa. Vooral verpakkingen en industrieel printen staan centraal in het herstelde vertrouwen binnen de printbranche. Drukkerijen die voor uitgevers werken hebben volgens het rapport duidelijk minder vertrouwen in de toekomst, ondanks het feit dat de dreiging van e-books is afgenomen. Volgens Drupa directeur Sabine Geldermann is het algehele beeld na de crisis van 2008 optimistisch. Meer dan 700 drukkerijen en 250 toeleveranciers werkten mee aan het rapport via verschillende onderzoeksbureaus in meerdere Europese landen. Meer over het rapport is te lezen bij WhatTheyThink. Het rapport is volgende week te koop voor 249 euro.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK