Online reclame desktop daalt harder dan print

bb160915-adblockDesktop adverteren heeft qua bestedingen zijn piek bereikt en zal komende twee jaar harder dalen dan de afname van reclamebudget voor kranten en tijdschriften. Dat stelt internationale mediabureau ZenithOptimedia in zijn meest recente marktverwachting.

“Tussen 2015 en 2018 dalen de mediabestedingen op desktops met 10,7 miljard dollar, meer dan de twee andere krimpende media: kranten (-9,6 miljard) en tijdschriften (-4,4 miljard). Desktop adverteren heeft een piek bereikt in 2014 met totale bestedingen van 99 miljard dollar. In 2015 bedroeg de krimp 0,1 procent. Dit jaar verwachten we -0,8 procent, volgend jaar -2,9 procent en in 2018 -7,4 procent”, klinkt het.

Niet geheel verrassend verdwijnen de desktopdollars niet van internet, maar gaan ze naar andere kanalen. De grootste winnaar is mobiel internet. Sterker nog: de onderzoekers verwachten dat er volgend jaar wereldwijd meer geld naar mobiele reclame gaat dan naar desktop advertising.
(bron: Emerce)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK