Online adverteren wint terrein

Vorig jaar is met online adverteren in Nederland 1,6 miljard euro verdiend. Dat betekent, dat de online advertentiemarkt met maar liefst 11,3% is gegroeid. Internetreclame zou dit jaar wel eens groter kunnen worden dan het adverteren in traditionele media als tv, radio en print.
Dat blijkt uit de Online Ad Spend Study, gedaan door Deloitte in opdracht van IAB Nederland, de branchevereniging voor marketinginnovatie en digitaal adverteren. De helft van de uitgaven aan online reclame gaat naar ‘search’, zoals Google ads. Van het totale mediabudget slokte social media ruim 200 miljoen euro op vorig jaar, een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook online video advertising groeide (met 25%) naar 120 miljoen euro.
Bron: De Telegraaf

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK