Online mediabestedingen groeien

tabletDe digitale advertentiemarkt is in de eerste helft van dit jaar met 7% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Er is in totaal in de eerste helft van 2015 aan online reclame 744 miljoen euro besteed.
De totale bestedingen aan reclame bleven nagenoeg gelijk. Dit komt doordat de traditionele media (rtv en print) in de eerste helft van dit jaar de reclamebestedingen zagen dalen. Dit blijkt uit de vandaag gepresenteerde Online Ad Spend study die Deloitte uitvoerde in opdracht van IAB Nederland.

Video via mobiel
Video advertising is gegroeid met 26% en social advertising  is gegroeid met 38% in het eerste half jaar van 2015 (ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar). Aan het adverteren via LinkeIn, Twitter, Facebook is een totaalbedrag van circa 58 miljoen euro besteed.
Dat mobiele reclamebestedingen hard groeien (+54%) past in de trend dat de consument meer en meer informatie, waaronder video, tot zich neemt via tablet en smartphone.

Bronnen: Dutchcowboys/Volkskrant/Adformatie

Lees ook:


 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK