Online advertentiemarkt groeit 13%

De online advertentiemarkt in Nederland is in het eerste halfjaar van 2017 met 13% gegroeid. In een half jaar tijd is in totaal 954 miljoen euro besteed aan online advertising.
Mobile advertising slokt inmiddels 40% van de totale online bestedingen op; dat betekent, dat vier op de tien zoekmachine-, display- en videoadvertenties wordt getoond op de smartphone van de consument.
Het grootste deel van de online reclamebudgetten (60%) gaat naar social media (o.m. Facebook) en search (Google).
Dat blijkt uit de zogenoemde Online Spend Study 2017, waarvoor Deloitte 31 Nederlandse bedrijven op de internetmarkt heeft geïnterviewd. Volgens dit onderzoek is de verwachting, dat de online advertentiemarkt over heel 2017 met 11% zal groeien.

Bronnen: Adformatie/Inct

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK