Stijging digitale advertentiemarkt

onlineEr is een flinke stijging te zien voor de digitale advertentiemarkt. Dit kwartaal zou er 10 procent meer uitgegeven zijn dan in hetzelfde kwartaal in 2014. Dat blijkt uit het kwartaalonderzoek, de online Ad Spend study Q3, dat brancheorganisatie IAB (Interactive Advertising Bureau) Nederland door Deloitte heeft laten uitvoeren.

In totaal werd er voor 348 miljoen euro omgezet in online reclamebestedingen. Met een groei van 35 procent nemen videoadvertenties een groter aandeel voor hun rekening binnen de display advertentiemarkt, terwijl de omzet op rich mediaformaten een forse daling laat zien van 16 procent. Behalve een verschuivende voorkeur van adverteerders, speelt hier mee dat rich mediaformaten steeds meer via het veilingmodel worden verhandeld, wat een drukkend effect heeft op de prijsvorming. Adverteren op mobiele devices groeit in het derde kwartaal liefst 45 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Lees meer over de resultaten in de Ad Spend Study 2015 van IAB Nederland.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK