Google en Facebook geen last van gevolgen corona in digitale advertentiemarkt

De advertentiemarkt in talloze offline segmenten ondervindt direct de gevolgen van het coronavirus, uiteraard in combinatie met het feit dat de gehele keten daar dan de lasten van ondervindt, inclusief de printmediabranche.

google-facebookOok Google en Facebook presenteerden hun kwartaalcijfers en uit die cijfers bleek geen directe invloed door corona te ontdekken. Kennelijk doet ‘digitaal’ het bij deze bedrijven onverminderd goed. Google noteerde zelfs een omzettoename van 13% tot ruim 41 miljard dollar. Ook Facebook noteerde 17% meer omzet en steeg naar 17,44 miljard.

Techbedrijven laten vrijwel allemaal positieve cijfers in beurswaarde ontwikkelingen

In ons land hebben de beide bedrijven ca. 75% van de online advertentiemarkt in handen. Het overgrote gedeelte van de rest wordt verdeeld tussen de twee grootste kranten- en tijdschriftenuitgevers DPG Media en Mediahuis.

Ook de cijfers van de andere ’techreuzen’ lieten groei zien. Amazon, Apple en Microsoft doen het goed, waarbij vooral Amazon opviel met een omzettoename van 60 naar 75 miljard dollar. Twitter laat krimp zien en dat is ook terug te zien in het dalende aandeel van het bedrijf.

 

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK