DWC Print verhuist van Groningen naar Stadskanaal

Martijn ten Pas kocht in 2017 zijn eerste printer en huurde een bedrijfspandje met slechts 180 vierkante meter oppervlakte. Het bedrijf ontstond op een spontane manier omdat hij voor een ‘beddenrace wedstrijdje’ wat gedrukt promotiemateriaal nodig had. Daarna ging het snel, doordat het grafische vak hem meteen aantrok.

dwcprintTen Pas studeerde bouwkunde, maar hij startte al vroeg met een soort ‘makelaarskantoor’ voor drukwerk. Hij kocht drukwerk in Duitsland, waar het aanzienlijk goedkoper was in te kopen dan in eigen land. In 2017 begon hij met eigen productie. Inmiddels heeft het bedrijf 12 mensen in dienst en is voor 2020 een doelstelling van 2 miljoen euro omzet ‘uitgeroepen’.

martijn-ten-pasIn een interview met RTV Noord zegt hij dat hij in Stadskanaal warm werd ontvangen. Het gebied waar hij zit heeft alle mogelijke faciliteiten om het bedrijf te ontzorgen waar het kan. De buren aan de overkant doen de ICT en de buren daarnaast de dagelijkse schoonmaak. Binnenkort een uitgebreid interview met Ten Pas op de website van printmedianieuws.

Foto van de productiehal door Martijn ten Pas

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In dit najaar worden de trainingen grotendeels online gegeven. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK