Polestar-pers verhuist naar Duitsland

Een grote rotatiepers verhuist van Polestar in Sheffield (Groot-Brittannië) naar Gotha Druck und Verpackung in Thüringen (Duitsland). Het gaat om een Goss Sunday 96-pagina heatset rotatiepers. Deze megapers was pas sinds mei vorig jaar bij Polestar geïnstalleerd, maar door het faillissement van Polestar is de drukkerijfabriek in Engeland stilgelegd. Aanvankelijk plan van Polestar was, om in Sheffiled een supersite te bouwen voor offsetproductie (naast de diepdrukkerij-fabriek van Polestar). Tot dat imposante machinepark behoorde ook deze pers.
Begin 2018 moet de pers in Duitsland in bedrijf gaan. Met deze pers meegerekend, draaien in totaal op dit moment elf van dit soort 96-pagina heatsetpersen in Duitsland; 3 in Gütersloh bij Mohn Media en elk 2 bij Weiss-Druck (Monschau), Stark Druck (Pforzheim), Niedermayr (Regensburg) und Bagel (Meineweh).

Bron: print.de

Lees ook:

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK