Concurrenten azen op failliete Britse Polestar

bladenDe grootste Britse tijdschriftendrukkerij Polestar heeft vorige week faillissement aangevraagd. Bij de rotatie-offset en diepdrukkerijen werken 1.500 mensen. Polestar drukte 50 miljoen tijdschriften en kranten per week. Polestar heeft het al lang moeilijk en vorige week viel het doek nadat de drukkerij het contract voor het drukken van de Daily Mail verloor.
Inmiddels azen meerdere (Britse) drukkerijen op het overnemen van onderdelen van Polestar. Zo zou Prinovis, de enige andere grote diepdrukkerij in Groot-Brittannië, en onderdeel van het Duitse Bertelsmann, geïnteresseerd zijn in delen van Polestar. En dat geldt ook voor Walstead Group, de eigenaar van het grote drukkerijconcern Wyndeham. Een topman van Walstead waarschuwde dat als de drukkerijen van Polestar niet gered worden, er 100 miljoen Britse pond aan drukwerkopdrachten verdwijnen uit Groot-Brittannië naar het Europese vasteland.
Bron: The Guardian/PrintWeek

Lees ook: Polestar: rotatie-offset vervangt diepdruk


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK