Polestar-orders naar België en Nederland

brexitDe een z’n dood is de ander z’n brood – Belgische en Nederlandse drukkers profiteren van het faillissement van de Britse drukkerijgigant Polestar begin mei. Zo zou het weekblad Hello! (oplage 260.000) nu door de Hélio Charleroi-drukkerij van Circle Printers worden gedrukt. En sommige weekendbijlagen van the Guardian zouden inmiddels door Roto Smeets in Nederland worden gedrukt.
Hoewel enkele onderdelen van Polestar zijn overgenomen, zijn er ook verschillende bedrijfsonderdelen gesloten, zoals de diepdrukkerij in Sheffield. In Groot-Brittannië werd al gevreesd voor het verdwijnen van drukwerkopdrachten verdwijnen uit Groot-Brittannië naar het Europese vasteland na de val van Polestar.
Bron: GrafischNieuws

Lees ook: Concurrenten azen op failliete Britse Polestar


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK