Britse faillissementsgolf houdt aan

Het gaat niet goed met de grafische branche in Groot-Brittannië. Vakblad Printweek meldt het ene faillissement na het andere. Laatste grote drukkerij in de serie faillissementen is Henry Stone Printers. Waar een paar maanden geleden de (na een faillissement overgenomen) rotatieoffsetdrukkerij van Stone al omviel, is het nu de beurt aan de vellendrukkerij in Banbury. Henry Stone Printers heeft het bijna 200 jaar volgehouden (opgericht in 1826). Nu komen de ruim 100 medewerkers op straat te staan, nadat in 2016 het bedrijf nog was gered door een management buy-out, nadat drukkerijgigant Polestar de drukkerij wilde sluiten. (Polestar dat door haar faillissement in 2016 ook al een schokgolf door de Britse grafische branche teweegbracht.)
Opvallend is, dat Stone Printers over een zeer modern machinepark beschikt. Er draaien drie schoon- en weerpersen, waaronder een 10-kleuren Heidelberg Speedmaster XL 106 met Cutstar, de nieuwste versie die in Engeland draait.

Bron: Printweek

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK