Apple koopt digitale kiosk Texture

Voor een nog onbekend bedrag heeft Apple de tijdschriften-App Texture gekocht. Texture, de Amerikaanse tegenhanger van Blendle, wordt wel de Netflix voor magazine genoemd. Dit, omdat lezers net als bij Netflix voor een vast bedrag (9,99 dollar) per maand onbeperkt toegang hebben tot alle aangeboden artikelen. Daarmee is Texture te vergelijken met het concept van Blendle Premium.
Textures-abonnees hebben keuze uit zo’n 200 tijdschrifttitels, van Cosmopolitan, Newsweek, National Geographic, Runner’s World tot Time. De App is beschikbaar op zowel iOS als Android.
Apple lijkt zich ook steeds meer op de digitale uitgeversmarkt te begeven. De overname van Texture past daarin. Onlangs kocht het bedrijf ook al de muziekherkenningsapp Shazam, voor maar liefst 400 miljoen dollar.

Bronnen: grafisch-nieuws/marketingtribune

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK