Vlaamse drukkerijmuseum ook digitaal

historischedrukkerijturnhoutDe Historische Drukkerij Turnhout heeft veel oude wetenswaardigheden over de geschiedenis van de drukkunst gedigitaliseerd. Op de site www.historischedrukkerij.be is een online database met 6.500 documenten te vinden uit de privéverzameling van Herwig Kempenaers, die al 20 jaar alles over de geschiedenis van drukkunst verzamelt.. Daarnaast biedt de site een online tentoonstelling die elk kwartaal wisselt. Voor wie de tijd en gelegenheid heeft is het fysieke museum overigens ook nog altijd tweewekelijks te bezoeken.
Bron: Grafisch-Nieuws


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK