Ontwikkelingen op de internationale sign- en printmarkt

De totale signage-markt wereldwijd is: $42,8 mrd. De productie van posters, displays, POP-materiaal, banners, vlaggen, standbouw en fleetmarking geschiedt inmiddels voor meer dan 50% d.m.v. inktjet. Retail is verhoudingsgewijs de grootste gebruiker. Dit en nog veel meer interessante gegevens staan in het onderzoeksrapport van Smithers Pira.

Onder auspiciën van FESPA international, houdt InfoTrends een continue onderzoek naar de ontwikkelingen in de markt van print en sign. Iedereen die zich bezighoudt met de vervaardiging van deze producten, is uitgenodigd zijn/haar inbreng te geven.

De resultaten van dit onderzoek zijn beschikbaar voor leden van FESPA Nederland. Niet-leden kunnen het rapport kopen voor € 250 (excl. BTW).

Het optimisme en vertrouwen in de markt neemt toe door omzetgroei. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek, dat FESPA wereldwijd hield onder meer dan 1200 producenten van Viscom producten.

Bron: FESPA Nederland

Illustratie: FESPA Nederland

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK