Samsung ziet kansen op zakelijke printmarkt

Door online, mobiele en clouddiensten gebruiken veel bedrijven minder printers, toners en papier. Toch denkt Samsung juist door die veranderende printmarkt haar marktaandeel flink uit te kunnen breiden. Samsung zet in op wat zij noemt ‘schaalbare’, slimme printoplossingen, waarbij relevante informatie overal en op elk moment beschikbaar  is, digitaal of op papier. Medewerkers kunnen printopdrachten meenemen op hun smartphone en deze via NFC-technologie (Near Field Communication) afdrukken op een willekeurige printer van de zaak. Ze raken daarvoor de printer simpelweg aan met hun smartphone. Met deze printtechnologie – die te koppelen is aan smartphones, tablets en displays – ziet Samsung veel toepassingsmogelijkheden voor de financiële sector, onderwijs, zorg, retail en het MKB.
Samsung heeft inmiddels aangekondigd het aantal Business Centers in Nederland begin 2014 te verdubbelen. Ook is het bedrijf de samenwerking aangegaan met de grote printerresellers als Dantuma, CB Groep en Leferink Document Works.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK