Samsung ziet kansen op zakelijke printmarkt

Door online, mobiele en clouddiensten gebruiken veel bedrijven minder printers, toners en papier. Toch denkt Samsung juist door die veranderende printmarkt haar marktaandeel flink uit te kunnen breiden. Samsung zet in op wat zij noemt ‘schaalbare’, slimme printoplossingen, waarbij relevante informatie overal en op elk moment beschikbaar  is, digitaal of op papier. Medewerkers kunnen printopdrachten meenemen op hun smartphone en deze via NFC-technologie (Near Field Communication) afdrukken op een willekeurige printer van de zaak. Ze raken daarvoor de printer simpelweg aan met hun smartphone. Met deze printtechnologie – die te koppelen is aan smartphones, tablets en displays – ziet Samsung veel toepassingsmogelijkheden voor de financiële sector, onderwijs, zorg, retail en het MKB.
Samsung heeft inmiddels aangekondigd het aantal Business Centers in Nederland begin 2014 te verdubbelen. Ook is het bedrijf de samenwerking aangegaan met de grote printerresellers als Dantuma, CB Groep en Leferink Document Works.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK