Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

Fespa: optimisme in signmarkt

De totale signmarkt heeft een omvang wereldwijd van
$ 42,8 miljard. De productie van: posters, displays, POP-materiaal, banners, vlaggen, standbouw en fleetmarking, gebeurt inmiddels voor meer dan 50% d.m.v. inktjetprinten. De retail is naar verhouding de grootste afnemer.
Door de jaarlijkse omzetgroei in deze markt (ca. +1%) neemt volgens Fespa het optimisme en vertrouwen toe in de markt. Dat meldt Fespa Nederland, op basis van het onderzoeksrapport van Smithers Pira. 80% van de respondenten is optimistisch over zijn onderneming. En de helft van de signbedrijven zou plannen hebben om te investeren in digitale machines. De resultaten van dit onderzoek zijn beschikbaar voor leden van FESPA Nederland. Niet-leden kunnen het rapport kopen voor € 250 (excl. BTW).

Bron: Fespa

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK