Uitgevers verzetten zich opnieuw tegen facebook en Google

Het wil maar niet boteren met de uitgevers. Facebook en Google zeggen er juist van alles aan te doen om uitgevers geld te laten verdienen via hun platformen. Maar de uitgevers krijgen geen directe toegang tot de data die door de techreuzen wordt vergaard.

google-facebook

Uitgevers willen hun afhankelijkheid verminderen. Die wens is al vaker geuit, maar adverteerders bepalen uiteindelijk zelf waar ze adverteren. Grotere uitgevers bouwen inmiddels aan hun eigen netwerken om advertenties te hosten en daarmee de data in eigen huis kunnen houden. Die wens werd verstrekt doordat het volgend jaar niet meer mogelijk is om eigen tracking cookies te plaatsen binnen de Chrome browser.

Uitgevers gaven hun abonnees – voor het gemak – in te loggen via één van de vele social media accounts (meestal facebook of Google). Inmiddels heeft DPG Media een overstap gemaakt naar eigen log-ins, waarmee de uitgever zelf de ‘bewegingen van groepen bezoekers’ kan volgen.

Facebook en Google snappen niets van de ophef en zeggen dat het er bottom-line toch om gaat dat de uitgevers geld verdienen via hun platformen

Lees meer details bij Emerce

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK