UPM vermindert productiecapaciteit SC-papier

UPM heeft naar eigen zeggen het overleg met de werknemers afgerond en papiermachine 2 in Rauma werd al op
6 november 2019 definitief stilgelegd. De personeelsinkrimping bedraagt 179 banen.

upm-rauma

Na de sluiting zal de productiecapaciteit voor SC-papier jaarlijks met 265.000 ton worden verminderd. De productie van de overige twee papiermachines in Rauma zal op dezelfde wijze worden voortgezet als voorheen. “De laatste weken zijn voor ons allen niet gemakkelijk geweest. Maar in tijden van een voortdurend uitdagende marktomgeving, en een nog sterkere daling van de vraag naar grafisch papier, moeten we de toekomstige concurrentiekracht van de papieractiviteiten van UPM, en de resterende activa op de Rauma-vestiging, veiligstellen. We hebben ons gericht op het vinden van sociaal aanvaardbare oplossingen voor de betrokken werknemers, met de duidelijke intentie om de impact van deze sluiting zo klein mogelijk te houden,” zegt Anu Ahola, Senior Vice President, News & Retail, UPM Communication Papers.

Bron: Grafische Nieuws

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK