Papier fabriek verkleint capaciteit

papier rollenDe grootste fabrikant van krantenpapier UPM gaat zijn productiecapaciteit drastisch verlagen. Door sluiting van papier fabrieken in Engeland, Frankrijk en Finland vermindert UPM de capaciteit met 800.000 ton krantenpapier. Met de sluiting van de fabrieken gaan 550 banen verloren.

De oorzaak van de het verminderde papiergebruik is digitalisering. In vier jaar tijd is de verkoop van dagbladen in Europa structureel met 25% gedaald zo geeft UPM aan. In het totaal produceerde UPM vorig jaar 12 miljoen ton grafisch papier.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK