Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Papierfabrikant UPM zet ‘papiermachine 10’ in het Duitse Plattling stil

De vraag naar mechanisch gecoat papier is de afgelopen tien jaar gestaag afgenomen. Dit heeft ertoe geleid dat UPM heeft besloten tot sluiting van één van haar machines, waarmee de capaciteit met 155.000 ton zal worden verminderd.

Het bedrijf legde uit dat het in de afgelopen
10 jaar reageerde op de wereldwijd krimpende markten en dat het zijn capaciteit aanpaste in overeenstemming met zijn aanpak, om de modernste en meest concurrerende activa in stand te houden. Van de Europese gecoate mechanische machines had de PM 10 zowel de laagste capaciteit als de hoogste technische leeftijd, aldus het bedrijf. De papierproductie van PM 1 en PM 11 zal volgens plan worden voortgezet in de fabriek.

De totale capaciteit van de fabriek, inclusief PM 10, is: 785.000 ton LWC (Leight Weight Coated) en
SC (ongestreken papier voor rotatiediepdruk en heat-set rotatieoffset). PM 1 produceert tot 405.000 ton SC-papier en PM 11 heeft een productiecapaciteit van 225.000 ton LWC.

Het is de bedoeling dat de machine wordt gesloten nadat het overleg met de werknemers is afgerond, dat in de loop van april van start gaat. De geplande sluiting zal gevolgen hebben voor ongeveer 160 van de bijna 600 werknemers. UPM zei in de resultaten over het tweede kwartaal van 2019 een bedrag van ongeveer 30 miljoen euro aan herstructureringskosten op te nemen. De geplande sluiting moet resulteren in een jaarlijkse besparing van ongeveer 17 miljoen euro.

Bron: EUWID pulp&paper

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK