Antilope De Bie en Graphius Group gaan uitgebreid samenwerken

In 2017 heeft Antilope De Bie uit Duffel (België) de eerste stappen gezet met 3 overnames in 3 maanden tijd. 4 grafische bedrijven werden 9 maanden later op 1 nieuwe site in Duffel samengebracht. Nu is er de strategische samenwerking met de Graphius Group.
Uit het persbericht:

Openstaan voor verandering en kansen met de focus op groei, is en blijft in de grafische sector noodzakelijk. Schaalgrootte en een maximaal uitgebreid aanbod, is en blijft van levensbelang. Elke dag meer en meer., onder leiding van Denis en Philippe Geers, gaat vanaf heden een strategisch samenwerkingsverband aan met Antilope De Bie, en doet een beperkte instap in het kapitaal van Antilope De Bie en Stockmans Kalenders. Deze samenwerking zal onze bedrijven op verschillende vlakken versterken.

In eerste instantie zullen de marktgedreven en noodzakelijke schaalvoordelen op enkele essentiële elementen van de bedrijfsvoering kunnen worden gerealiseerd

De Graphius Group kan door deze strategische samenwerking produceren in een vierde vestiging, die geografisch perfect gelegen is voor de Antwerpse, Limburgse, Brabantse en Nederlandse markt.

Heidelberg

Op de foto v.l.n.r.: Denis Geers, Bart De Bie, Philippe Geers en Johan De Bie.

Bovendien kan Graphius vanaf nu ook beroep doen op de recent aangekochte Heidelberg drukpersen met
UV-droging van de groep Antilope De Bie. Door deze nauwe strategische samenwerking zullen ook de productiecapaciteit en grafische mogelijkheden van alle sites verder geoptimaliseerd worden, met positief gevolg op de performantie en de dienstverlening aan onze klanten. Deze verbeterde service zal ook een positief effect hebben op de rendabiliteit van de ondernemingen. Een absolute voorwaarde voor duurzame en gezonde grafische bedrijven.

Antilope De Bie (met ook een vestiging in Amsterdam) zal onafhankelijk fungeren als aparte entiteit en Bart en
Johan De Bie blijven de site in Duffel verder aansturen. Antilope De Bie stelt ongeveer 98 mensen tewerk, Graphius (inclusief Frankrijk) telt ongeveer 372 medewerkers.

Bron: Grafisch Nieuws (bewerkt)

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK