Antilope Printing en De Bie Printing samen

De Belgische vellendrukkerijen Antilope Printing en De Bie Printing gaan samen verder als één grafische groep. Daarnaast ligt er een investeringsplan van ruim 8 miljoen euro, onder meer voor nieuwe Heidelberg-persen. Het ‘nieuwe’ bedrijf heet Antilope De Bie Printing en heeft de ambitie om tot de belangrijkste vellendrukkerijen van de Benelux uit te groeien.
Antilope Printing in Lier behaalde in 2016 een omzet van bijna 9,4 miljoen euro en biedt werk aan 55 medewerkers. De Bie Printing in Duffel is goed voor een omzet van ongeveer 9 miljoen euro en daar werken 46 mensen. De productie wordt in Duffel gecentraliseerd.

Consolidatieslag
Joris De Lannoye, huidige CEO Antilope Printing zegt over de samenvoeging van beide bedrijven: “De grafische industrie is een kapitaalsintensieve sector. Schaalgrootte is erg belangrijk om voldoende cashflow te kunnen genereren voor de aankoop van nieuwe machines, het volgen van technologische evoluties en het voeren van marketing. Er wordt structureel minder drukwerk geproduceerd, de digitale communicatiekanalen zijn er bij gekomen en een grote consolidatiebeweging heeft nog steeds niet plaatsgevonden. Dat zorgt ervoor dat de prijzen onder druk blijven staan en grafische bedrijven op zoek moeten gaan naar voldoende schaalgrootte om hun investeringen te verantwoorden en te kunnen voldoen aan de noden van hun klanten.”
Bron: grafisch-nieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK