Eerste jumbo rol komt van nieuwe papiermachine

BB160819 Parenco JumboOnlangs werd de eerste jumbo rol 100 grs papier geproduceerd op de PM2 van Parenco BV te Renkum. De afgelopen 13 maanden werd PM2, een stilgelegde krantenpapier machine, omgebouwd tot een papiermachine die Testliner 3 en Fluting kan produceren.
De productie van de eerste jumbo rol markeerde een memorabel moment voor Parenco en machinebouwers Voith en Valmet. Voith was verantwoordelijk voor het grootste deel van het project: de conversie van de 8,40 meter brede papiermachine, de bouw van de pulplijn en de bouw van de zetmeel installatie. Valmet heeft de volledig geautomatiseerde snijmachine gebouwd. De ombouw van de PM2 – een investering van 100 miljoen Euro – was een belangrijke stap in het investeringsprogramma dat bijna vier jaar geleden van start ging na de overname van Parenco door H2 Equity Partners.

De PM2 producten zullen worden verkocht onder de merknamen parLiner en parFlute. Tot de doelgroep behoren golfkartonproducenten in geheel Europa, de nadruk ligt uiteraard op de omringende landen. Gramgewichten variëren van 70 tot 160 grs. De PM2 heeft een capaciteit van 385.000 ton per jaar.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK