Grootste papiermachine ter wereld in bedrijf

SAP_PM2_1

Papier is niet dood. Sterker nog papierfabrikant Sappi stelde onlangs in het Duitse Alfeld de grootste papiermachine ter wereld in werking en investeerde 60  miljoen euro.

De nieuwe papiermachine biedt een zeer glad oppervlak, hogere maatvastheid en lagere penetratie van pigmenten. Deze snelle en innovatieve MG-machine voor éénzijdig gestreken papier zal 135.000 ton per jaar produceren met snelheden van 1.200 meter per minuut of 72 kilometer per uur.

Sappi bouwde daarvoor een bestaande papiermachine de PM 2 om. Nu de ombouw voltooid is, is de dit waarschijnlijk ’s werelds grootste, meest innovatieve en meest veelzijdige papiermachine. De state-of-the-art in-line machine produceert eenzijdig gestreken speciale papieren. Tijdens dit project van superlatieven werd Europa’s grootste kraan ingezet voor de installatie van een MG-cilinder (Machine Glazed, eenzijdig glad) van 135 ton met een diameter van 6,4 meter, ook wel een éénzijdig gladcilinder genoemd. Naast de plaatsing van de nieuwe MG-cilinder omvatte de ombouw van de PM 2 ook de installatie van een nieuwe stofoploop met een verdunningssysteem en een voordroogpartij in een single-tier-configuratie.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK