Grootste papierboot ter wereld

Grootste papierbootVanwege het 300-jarig bestaan van de stad Karlsruhe/Duitsland hebben sporters uit de stad de grootste papieren boot ter wereld gevouwen.
Hij is 13,93 meter lang en bestaat helemaal uit papier en weegt 117 kilo. Ze hadden 350 vierkante meter papier nodig. Het bouwen en vouwen nam drie uur in beslag.
De boot staat op een sportterrein en kan waarschijnlijk niet varen. Toen het in de ochtend regende, waren de veertig zelfbenoemde vouwmatrozen, leden van de plaatselijke kanoclub, en hun kapitein even bang dat het project niet door kon gaan. Het klaarde later op de dag gelukkig op, maar door de wind moest het papierwerk weer worden gladgestreken.
De boot weegt 117 kilo. Voor het papier, ter waarde van 4000 euro, heeft de kanoclub een sponsor weten te strikken.

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK