Parenco in Ierse handen

ParencoDe Nederlandse papierproducent Parenco in het Gelderse Renkum wordt overgenomen door het internationale papierconcern Smurfit Kappa Group (SKG), dat haar hoofdvestiging in Dublin heeft.
Met de overname van de Reparenco Holding is een bedrag van 460 miljoen euro gemoeid. Voor de 315 man personeel zou de overname geen directe gevolgen hebben. Parenco beschikt over 2 papiermachines, voor het produceren van jaarlijks  675.000 ton papier voor de verpakkings- en grafische industrie. Ook heeft de fabriek een recyclingcapaciteit van circa 750.000 ton.
SKG koopt Parenco van de huidige investeerder H2, dat zes jaar geleden eigenaar werd. De afgelopen jaren heeft de papierfabriek zich toegelegd op de productie van grafisch papier, voor bijvoorbeeld tijdschriften en folders. Ook levert de fabriek grondstoffen voor golfkarton. Daaraan zou SKG op dit moment een tekort hebben door de groeiende vraag naar verpakkingsmateriaal, en door de stijging van online verkopen.

Bron: nu.nl/ANP/IrishTimes

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK