Drukkerij Em. de Jong neemt Duitse Jungfer over

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau heeft vorige week een meerderheidsbelang verkregen in de Duitse collegadrukkerij Jungfer. Met de overname komen ook Jungfer-dochterbedrijven Silverlynx en Rototov in Nederlandse handen.
Hierdoor wordt Em. de Jong marktleider in Europa op het gebied van huis-aan-huis folders. De drukkerij bedient retailers in met name: Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en de UK. Om een indruk te geven van de omvang van het gezamenlijke bedrijf: er gaat 480.000 ton papier in om, er werken 1.300 mensen en de totale omzet is ruim 400 miljoen euro.
Jungfer Druckerei is gevestigd in Herzberg am Harz, beschikt over negen rotatiepersen en meerdere insteekmachines, voor het verwerken van 130.000 ton drukwerk per jaar.
Em. de Jong is in 1906 als familiebedrijf begonnen en heeft inmiddels tal van dochterbedrijven ingelijfd, waaronder: Janssen/Pers Rotatiedruk, Kampert-Nauta, Mercator Press (B), Casterman Printing (B) en Dessain Printing (B). Met in totaal 21 rotatiepersen en een capaciteit van ruim 350.000 ton drukwerk is Em. de Jong een van de grootste spelers op de markt voor huis-aan-huisfolders, POS-materiaal en web-2-printoplossingen.

Bron: print.de

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK