Drukkerij Em. de Jong breidt verder uit door overname weekbladen

BB150818 De Winter HaHHet Udense bedrijf De Winter Mediagroep dat op 28 juli failliet werd verklaard, is overgenomen door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong uit Baarle-Nassau.

Het nieuwe bedrijf gaat volgens De Jong verder onder de naam Talvi. De vier weekbladen Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, Weekblad Regio Oss en De Maasdriehoek blijven gewoon voortbestaan.

De Jong neemt ongeveer tweederde van het personeel van De Winter over. Dat betekent dat na de ingrijpende reorganisatie van enkele maanden geleden, nog 10 mensen hun baan gaan verliezen. Wel blijven alle 750 bezorgers in dienst.
Enkele maanden geleden werd al fors gereorganiseerd, wat leidde tot het ontslag van 22 werknemers. Het gaat in totaal om vier bv’s, te weten: De Winter Media Groep BV, De Winter Online BV, De Winter Markom BV en De Winter Huis-aan-huis BV. Uitgeverij Em. de Jong was één van de grote crediteuren en op een aantal fronten huisleverancier voor De Winter. De curator onderhandelde met diverse partijen. Onder hen naar verluidt ook de Persgroep, de eigenaar van onder meer BN De Stem.

Drukkerij Em. de Jong geeft een reeks huis-aan-huisbladen uit in vooral Midden-Brabant. Zo worden wekelijks titels verspreid in onder meer Breda , Gilze en Rijen, Hank, Raamsdonksveer, Drimmelen en Dussen.

(bron: BN De Stem)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK