Nederland kampioen papierrecycling

85% van het in Nederland geproduceerde nieuwe papier bestaat uit oud papier als grondstof. Nederland is daarmee koploper in papierrecycling. Oud papier is altijd al een belangrijke grondstofbron geweest voor de papier- en kartonindustrie, omdat de vezels uitstekend opnieuw bruikbaar zijn. In 2017 bedroeg het percentage oud papier nog 82% van het nieuwe papier; sinds de nieuwe papiermachine van Parenco in gebruik is genomen is dit percentage zelfs gegroeid naar 85%, zo vermeldt het Jaarverslag VNP 2017. Deze tweede papiermachine draait bijna helemaal op oud papier.

Bron: papierenkarton

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK