Nederland papierrecycling-kampioen

papier83% van het Nederlandse papier en karton heeft oudpapier als grondstof. In ons land wordt 85% van al het papier gescheiden ingezameld voor recycling. Oud papier is zeer geschikt om opnieuw te gebruiken; papiervezels kunnen tot 7 keer hergebruikt worden. Daarbij komt dat heel veel drukkerijen tegenwoordig PEFC- en/of FSC-gecertificeerd zijn. Dit betekent dat het papier dat zij gebruiken voor het maken van drukwerk afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.
De stichting Papier en Karton claimt dat het bosoppervlak in Europa met 30% is toegenomen, juist door de papierindustrie die productiebossen nodig heeft. Dat drukwerk alleen maar dode bomen oplevert klopt dus niet. Wel moet hierbij een kanttekening geplaatst worden; een productiebos heeft namelijk niet dezelfde hoge biodiversiteit als natuurlijke (oer-)bosssen.
Bron: VNP/Papierenkarton


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK