Papierrecycling opnieuw toegenomen: 89%

89% van het nieuw op de Nederlandse markt gebrachte papier en karton (niet zijnde verpakkingen) is in 2019 ingezameld en hergebruikt.

Logo Prn

Dat is 3% meer dan in 2018. Nederland behoudt zijn koploperpositie op het vlak van papierrecycling. Een en ander blijkt uit de Monitoring inzameling en recycling niet-verpakkingstoepassingen van papier en karton 2019

Nederland koploper papierrecycling

Stichting Papier Recycling Nederland (PRN) heeft de cijfers gepubliceerd van de recycling van niet-verpakkingstoepassingen van papier en karton, zoals: kranten, tijdschriften, boeken, folders, schriften, printerpapier, sanitair papier etc. In 2019 werd in totaal 1090 kiloton papier en karton (niet-verpakkingen) op de markt gebracht. Daarvan werd 967 kiloton ingezameld en hergebruikt. Dat betekent een recyclingpercentage van 89%. Dit percentage bedroeg in 2018 nog 86%, terwijl de recyclingdoelstelling 75% is. Op Europees niveau ligt het percentage papierrecycling op circa 72,5% (2017). Lees de Monitoring over het jaar 2019.

Recycling van papier en karton is belangrijk. Oudpapier is de belangrijkste grondstof voor nieuw papier. 86% van het nieuw in Nederland gemaakte papier en karton bestaat uit oudpapier.

Bron: Papier Recycling Nederland

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK