Recyclingdoelstelling papier ruimschoots gehaald

recycling oudpapier

Oudpapierverwerking bij Van Scherpenzeel

Het in het Papiervezelconvenant afgesproken recyclingpercentage van 75% is ruimschoots gehaald. Vorig jaar kwam dit percentage uit op 84%. Dit blijkt uit het rapport van Stichting Papier Recycling Nederland (PRN), waarin het verslag doet over de recycling van niet-verpakkingstoepassingen van papier en karton in het jaar 2017. Dat zijn toepassingen van papier en karton, zoals: kranten, tijdschriften, boeken, folders, schriften, printerpapier, sanitair papier, etc. In deze categorie is vorig jaar 1267 Kton papier op de markt gekomen, en daarvan is 1068 Kton gerecycled.
Brongescheiden schoon en droog oudpapier met een lage vervuilingsgraad kan direct worden ingezet in het productieproces door papierfabrieken. In Nederland – dat een hoogwaardig inzamelsysteem kent – wordt oudpapier en karton dan ook ingezet als secundaire grondstof voor productie van nieuw karton (golf-, massief-, vouw- of vormkarton) of nieuw papier.

Bron: papierenkarton.nl

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK