Lespakket ‘Papier & Karton’ voor groepen 7 en 8 basisonderwijs

Jong geleerd, oud gedaan. Vernieuwd lespakket Papier & Karton met veel aandacht voor papierrecycling.

Lespakket Papier Karton

Het volledig vernieuwde lespakket Papier & Karton is vandaag gelanceerd. Het pakket is bedoeld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Duurzaamheid en creativiteit staan centraal in het lespakket.

Logo Prn

In vier vrolijke, leerzame films leidt Anne Appelo (bekend van Kinderen voor Kinderen, NPO Zapp en The Lion King) de jonge kijkers door de wereld van papier en karton. Zij kampeert in een kartonnen tent, ontwikkelt haar eigen chocoladeverpakking, bezoekt een papier- en golfkartonfabriek en ontdekt wat wel en niet in de oudpapierbak mag. Daarnaast is er een groot aantal creatieve opdrachten.

Het lespakket is een initiatief van Papierenkarton.nl: het duurzaamheidsplatform van de papier- en kartonsector, waarin CBA (de golfkartonsector), KVGOPapier Recycling Nederland en de Koninklijke VNP participeren. DS SmithWihabo en Recycling.NL – Nijssen Recycling B.V. worden bedankt voor hun bijdrage aan de totstandkoming van Papier & Karton.

Bron: Papier & Karton, Papier Recycling Nederland

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK